Sitruunalla maustettu pannacotta on hyvä
valinta kevään juhlien jälkiruoaksi.
Panna cotta on italiaa ja tarkoittaa sananmukaisesti ”keitettyä kermaa”. Sillä tarkoitetaan yleensä Piemonten alueelta peräisin olevaa kermavanukasta. Tämän jälkiruoan alkuperä ei ole tiedossa, mutta teorian mukaan kermaa nautittiin aluksi sellaisenaan tai hedelmillä makeutettuna. Vuosien kuluessa tämä herkku kehittyi nykyiseen muotoonsa, jossa kerma sakeutetaan liivatteella vanukkaaksi ja maustetaan vaniljalla ja marjoilla tai hedelmillä.
Panna cotta on italiaa ja tarkoittaa sananmukaisesti ”keitettyä kermaa”. Sillä tarkoitetaan yleensä Piemonten alueelta peräisin olevaa kermavanukasta. Tämän jälkiruoan alkuperä ei ole tiedossa, mutta teorian mukaan kermaa nautittiin aluksi sellaisenaan tai hedelmillä makeutettuna. Vuosien kuluessa tämä herkku kehittyi nykyiseen muotoonsa, jossa kerma sakeutetaan liivatteella vanukkaaksi ja maustetaan vaniljalla ja marjoilla tai hedelmillä.
![]() |
Itse koristelin pannacottani karamellikastikkeella |
- Tällä ohjeella tulee 6 annosta
3 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
3 rkl sitruunamehua
0,5 sitruunan kuori
1 dl sokeria
3 kpl liivatelehtiä
Vinkki!:Pinnalle voit halutessasi tehdä kauniin oranssin kiilteen:
2 dl appelsiini-mangomehua
1 dl hyytelösokeria
Tee näin:
1.Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia.
2. Kiehauta kattilassa kerma ja maito.
3. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta siitä kuorta ja purista mehu. Lisää ne ja sokeri seokseen.
4.Lisää puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi.
5. Kaada tarjoiluastioihin.
6.Anna hyytyä viileässä muutaman tunnin ajan.
Valmista kiille. Kiehauta kattilassa mehu ja lisää sekoittaen hyytelösokeri. Anna jäähtyä hieman ja kerää lusikalla pinnalle muodostunut mahdollinen kuori pois. Nosta lusikalla jälkiruokien pinnalle kiillettä. Anna hyytyä hetken aikaa viileässä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti