torstai 3. maaliskuuta 2016

Chocolate éclairs eli suklaiset tuulihatut


                                                                 
Éclair on ranskasta kotoisin oleva suklaakuorrutteinen tuulihattu, jossa on täytteenä pehmeää vaniljakreemiä
                                                             



Tuulihatut:
1 ½ dl täysmaitoa
75 g voita
1 rkl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
3 munaa

Vaniljatäyte:
 1 ½ dl vispikermaa
½ dl sokeria
1 muna
2 rkl maissitärkkelystä
1 vaniljatanko tai 1 mm vaniljauutetta

Koristeluun:
½ dl vispikermaa
100 g tummaa suklaata
rouhittuja pistaasipähkinöitä

Vinkki:
Kokeile koristelussa myös kuivattuja marjoja tai nomparelleja

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Mittaa maito, voi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
3. Nosta kattila liedeltä. Lisää jauhot. Sekoita kunnes seos on tasaista. Kuumenna seosta keskilämmöllä muutama minuutti, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. 
Huom!: älä lisää munia liian kuumaan taikinaan, varmista että taikina on jäähtynyt suunnilleen huoneenlämpöiseksi!
4. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Vatkaa joukkoon munat yksitellen, kunnes seos tasaista. Lusikoi seos pursotinpussiin.

5. Pursota taikinasta noin 20 pitkulaista (n. 6 - 7 cm) tankoa leivinpaperille uunipellille. Paista uunissa n. 25 min tai kunnes kullanruskeita.
Huom!: Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana jotta tuulihattu kypsyy myös sisältä eikä lässähdä!


6. Valmista vaniljatäyte: Mittaa täytteen ainekset kattilaan, raaputa vaniljatangon sisältä ainoastaan siemenet. Sekoita tasaiseksi. Nosta kattila liedelle ja kuumenna samalla sekoitellen. Anna kiehua muutama min, kunnes kiisseli sakenee. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. 

Tätä näyttää aluksi...

Ja tältä näyttää valmis tuote.
7. Tee jäähtyneiden tuulihattutankojen päähän reikä ja pursota täyte sisään


8. Kuumenna kerma kiehuvaksi pienessä kattilassa. Nosta liedeltä. Paloittele joukkoon suklaa ja sekoittele, kunnes seos on tasaista.


9. Kasta tuulihatut suklaakuorrutteessa. Ripottele pinnalle rouhittuja pähkinöitä.
Ihanaa, hyvää ja helppoa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti