sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Maailman parhaat sämpylät


                                                                            
Näiden sämpylöiden salaisuus on pitkä kohotusaika
joka tuo ihanan maun ja kuohkeuden, rapean kuoren ja pehmeän sisällön!
                                                           

Tykkään tehdä isoja sämpyläleipiäkin koska tätä herkkua ei voi olla liikaa! Ja noista isoista saa kivat eväsleivät!

Yllätin itseni tänään tekemällä näitä ihania sämpylöitä kun vahingossa unohdin taikinan kohoilemaan kaikessa rauhassa. Mutta yllätyksekseni sämpylöistä tuli aivan älyttömän makoisia ja kuohkeita!

  • Tällä taikinalla saat noin 20 kpl sämpylöitä
  • tai 8 isompaa leipästä
  • Pitkä kohotusaika min. 3h 20 min
  • Valmistaminen helppo, noin 5 min
  • Paistaminen noin 15 min
Tarvitset:
5 dl vettä
50g tuorehiivaa
1 rkl sokeria
½ rkl suolaa
n 10 dl vehnäjauhoja
½dl oliiviöljyä

Tee näin:
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
2.Lisää joukkoon sokeri ja suola.
3. Sekoita mukaan jauhoja.
4. Alustuksen loppuvaiheessa lisää öljyä ja jauhoja vuorotellen niin saat taikinan paremmin irti sormista. 
Jatka jauhojen lisäämistä kunnes taikina on kostea mutta kuitenkin pysyy kasassa ja irtoaa kulhon reunoilta ja käsistä.
 Vinkki:! Varo laittamasta liikaa jauhoa jotta kuohkeus ja pehmeys säilyy!
5. Laita taikinakulhon päälle liina ja anna kohota rauhassa ainakin 3 tuntia. 
Vinkki!: tee taikina tarpeeksi suureen kulhoon jotta sillä on tilaa kohota.

6. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. vaivaa muutaman kerran taikinasta ilmat pois.
7. Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa sopivan kokoisia paloja.
8. Anna kohota pellillä liinan alla vielä noin 20 min. 
9. Paista 225 asteessa noin 15 min.


Vinkki!: Oletko kyllästynyt aina samoihin leivänpäällisiin?
Kokeile tätä ihanan suolaisen ja makean yhdistelmää joka saa sinut haluamaan lisää! 





 Elikkäs lämpimän sämpylän päälle voita ja kondensoitua maitoa! 
Aivan älyttömän hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti