Hyvin tehty munakokkeli on kermaista ja pehmeää.
Kokkeli on parhaimmillaan, kun se on mehevän kosteaa.
Tällä ohjeella saat munakokkelin onnistumaan takuuvarmasti!
Näin jo jonkin aikaa sitten Gordonin videon jossa hän tekee kyseistä munakokkelia, ja sitä oli tietenkin heti kokeiltava. Kaapista onneksi löytyi ainekset, tosin ranskankerman korvasin kuohukermalla, ja se toimi myös hyvin. Varmasti ranskankerma tuo enemmän mehevyyttä. No kuitenkin, tänään tästä tuli blogiteksti.
Nappaa tästä vinkit onnistuneeseen munakokkeliin!
Vinkki!:Munakokkelin kanssa sopii mainiosti paahdetut tomaatit, joiden ohje löytyy munakokkeliohjeen alapuolelta!
2 annosta
Tarvitset:
3 kananmunaa
reilu nokare voita
loraus ranskankermaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
kevätsipulia tai ruohosipulia
Pari palaa paahdettua vaaleaa leipää
Tee näin:
Laita levy kuumenemaan.
Ota pieni kattila ja riko sinne 3 kananmunaa.
Lisää joukkoon nokare voita.
Ota puulasta tai "nuolija".
Laita kattila kuumalle levylle ja sekoita kananmunia jatkuvasti. Kun voi sulaa ja kananmunat alkavat kypsyä, nosta kattila pois levyltä.
Sekoita hetki ja siirrä takaisin kuumalle levylle.
Toista muutaman kerran.
Kun munat ovat kypsiä, ota kattila pois levyltä.
Lisää kerma/ranskankerma ja sekoita. Kerman kylmyys pysäyttää munien kypsymisen, ja näin ne eivät tule ylikypsiksi.
Mausta kevät/ruohosipulilla.
Juuri ennen tarjoilua, lisää ripaus suolaa ja mustapippuria. Näin munakokkeli ei tule vetiseksi. Tarjoile paahdetun leivän kanssa jossa on loraus oliiviöljyä.
Paahdetut tomaatit
Paahdetut tomaatit sopivat mainiosti keventämään tällaista aamiaista.
Laita tomaatit tulemaan ennen munakokkelin tekoa.
Laita pannu kuumenemaan levylle ja lorauta siihen öljyä.
Laita tomaattiterttu pannun reunaan ja laske lämpöä. Tomaatit kypsyvät itsekseen samalla kun valmistat munakokkelia.
Kun munakokkeli on valmis, nosta varovasti tomaatit ja laita tarjoilulautaselle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti