sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Porsaan ulkofileepihvit


                                                                                                      
Porsaan fileepihvit kypsyvät pannulla nopeasti, kun pihvit ovat huoneenlämpöisiä ja pannu riittävän kuuma. Lue muutama yksinkertainen vinkki ja onnistut varmasti porsaanpihvien paistossa! 
                                                                                      



Vaativampaankin makuun sopivat BBQ & chipotle-soosit!

Tarvitset:
Porsaan ulkofilee
suolaa
mustapippuria
barbeque-kastiketta

Tee näin:
Ota porsaanfilee noin 2 tuntia ennen ruoanlaittoa huoneenlämpöön. Leikkaa fileestä noin kahden sentin paksuisia siivuja ja hakkaa ne lihanuijalla mahdollisimman ohuiksi. Pistä pintaan suolaa,  mustapippuria ja grillikastiketta makusi mukaan. Sivele sen jälkeen sudilla pintaan ruokaöljyä, lado pihvit päällekkäin ja anna marinoitua vielä noin tunti ennen paistamista. 

Vinkki: Tarjoile pihvit hyvän salaatin ja timjamilla maustettujen maalaisperunoiden kanssa ja laita niiden päälle esimerkiksi nokare valkosipulicremeä.


1.Jos olet marinoinut pihvit tai käytät valmiiksi marinoituja, pyyhi ylimääräinen marinadi pois lihan pinnalta.


2.Pihvien paistamiseen sopii hyvin rypsiöljyn ja voin seos, ja pannu saa olla kuuma. Kun voi on hieman ruskistunut, voit aloittaa pihvien paistamisen.
 
3.Anna pihvien olla rauhassa pannulla; niitä ei tarvitse koko ajan käännellä. Kurkista välillä miltä pihvin paistopinta näyttää.



4.Kun lihan pinnalle alkaa muodostua reilusti nestettä, on aika kääntää pihvit. Näin ohuille possunpihveille paistoajaksi riittää 1-2 minuuttia per puoli.


5.Paista pihvit vielä toiseltakin puolelta. Pihvien kypsyminen jatkuu vielä hetken sen jälkeen kun otat ne pois pannulta, joten anna niiden levätä hetki folion sisällä ennen ruokailua.


Nauti! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti