Porsaan fileepihvit kypsyvät pannulla nopeasti, kun pihvit ovat
huoneenlämpöisiä ja pannu riittävän kuuma. Lue muutama yksinkertainen
vinkki ja onnistut varmasti porsaanpihvien paistossa!
![]() |
Vaativampaankin makuun sopivat BBQ & chipotle-soosit! |
Tarvitset:
Porsaan ulkofilee
suolaa
mustapippuria
barbeque-kastiketta
Tee näin:
Ota porsaanfilee noin 2 tuntia ennen ruoanlaittoa huoneenlämpöön.
Leikkaa fileestä noin kahden sentin paksuisia siivuja ja hakkaa ne
lihanuijalla mahdollisimman ohuiksi. Pistä pintaan suolaa, mustapippuria
ja grillikastiketta makusi mukaan. Sivele sen jälkeen sudilla pintaan ruokaöljyä, lado
pihvit päällekkäin ja anna marinoitua vielä noin tunti ennen
paistamista.
Vinkki: Tarjoile
pihvit hyvän salaatin ja timjamilla maustettujen maalaisperunoiden kanssa ja laita niiden päälle esimerkiksi
nokare valkosipulicremeä.
1.Jos olet marinoinut pihvit tai käytät valmiiksi marinoituja, pyyhi ylimääräinen marinadi pois lihan pinnalta.
2.Pihvien paistamiseen sopii hyvin rypsiöljyn ja voin seos, ja pannu saa
olla kuuma. Kun voi on hieman ruskistunut, voit
aloittaa pihvien paistamisen.
3.Anna pihvien olla rauhassa pannulla; niitä ei tarvitse koko ajan käännellä. Kurkista välillä miltä pihvin paistopinta näyttää.
4.Kun lihan pinnalle alkaa muodostua reilusti nestettä, on aika kääntää
pihvit. Näin ohuille possunpihveille paistoajaksi riittää 1-2 minuuttia
per puoli.
5.Paista pihvit vielä toiseltakin puolelta. Pihvien kypsyminen jatkuu
vielä hetken sen jälkeen kun otat ne pois pannulta, joten anna niiden
levätä hetki folion sisällä ennen ruokailua.
Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti