tiistai 15. maaliskuuta 2016

Britakakku ja merkonomiopiskelijoiden valmistujaistilaisuus




                                                                                          
Ihastuttavan kesäinen Brita-kakku saa täytteekseen vaahdotettua kermaa ja hilloa. Hillon sijasta voit myös käyttää tuoreita marjoja. Tarjoa kakkua jälkiruokana tai kahvipöydässä.
                                                                             


N. 20 hlö

Kakkupohja:
250 g voita
2 dl sokeria
4 keltuaista
3 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa

Marenki:
6 valkuaista
3dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
2 dl mantelilastuja

Täyte:
7 dl kermaa
2 dl hilloa (esim vadelma)

Tee näin:
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon.
Lisää kuivat aineet yhdessä maidon kanssa ja sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina kahden leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia.


Valmista marenki: 
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Levitä pohjien päälle ja koristele mantelilastuilla.
Paista 180 asteessa noin 15 tai kunnes pinta on kauniin värinen.
Anna jäähtyä rauhassa.


Tee täyte: 
Vatkaa kerma ja sekoita vaahdon sekaan hillo.

Vinkki!: Täytä kakku vasta juuri ennen tarjoilua!

Leikkaa jäähtyneet kakkulevyt kahteen osaan.
Laita yksi osa tarjoiluvadille. Lisää päälle täytettä ja laita toinen levy päälle. Jatka ja koristele ylin kerros tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla (päälle ei tule enään kermavaahtoa).


Tämä kakku tehtiin työparin kanssa koulumme valmistuneille merkonomeille.
Teimme maisteluversion omalle kokkiopiskelijaryhmällemme puolikkaasta levystä. Sitruunakuppikakut olivat ihania!  Hyvää oli!

Tässä vielä pari kuvaa muista tarjottavista, sekä kattauksesta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti