lauantai 12. maaliskuuta 2016

Ciabatta




                                                                                        
Tämän ihanan leivän valmistus vaatii aikaa, mutta lopputulos on odotuksen arvoinen. Mahtavan kuohkeaa herkullista leipää joka sopii aamupalaksi tai hienommallekkin aterialle!
                                                                   




Tarvitset:
5 dl vettä
9 dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
1 pss kuivahiivaa
1,5 dl oliiviöljyä
2 tl suolaa
1,5 dl vehnäjauhoja

Tee näin:



1. Tee juuritaikina eli vesi, vehnäjauho, sokeri ja kuivahiiva sekoitetaan  ja annetaan seistä 30 min.








2. Lisää oliiviöljy, suola ja loput vehnäjauhot. Sekoita taikinaa noin kymmenen minuuttia ja anna taikinan seistä kylmässä 3 tuntia.

Tältä näyttää ennen jääkaappiin menoa, kun öljy, suola ja loput jauhot on lisätty. Sitten vain kohoilemaan!


3. Sekoita nopeasti ilmakuplat pois ja anna seistä kylmässä vielä toiset 3 tuntia.

4. Leikkaa taikina neljään osaan ja kieritä taikina pitkulaisiksi leiviksi.


Vinkki! Tee sämpylöitä: Levitä taikina levyksi ja leikkaa taikina kolmeen tasakokoiseen palaan ja toisin päin neljään, eli 12 palaan. 



5. Nostata leipiä 50 minuuttia.


6. Kastele taikina oliiviöljyllä ja nosta uunin pohjalle kuumalla vedellä täytetty astia. Vesihöyry antaa leivälle rapean pinnan. Paista  uunissa 195 asteessa noin 20 min tai kunnes pinta kauniin ruskea ja hieman kova. 




Leikkaa ja laita tarjolle sopivina annospaloina. Nauti lämpimänä voin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti