Pohja:
200 g suklaahippukeksejä
75 g voita
Valkosuklaatäyte:
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl Flora vispiä
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
Maitosuklaatäyte:
4 liivatetta
2,5 dl Flora vispiä
200 g maitosuklaata
50 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria
200 g suklaahippukeksejä
75 g voita
Valkosuklaatäyte:
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl Flora vispiä
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
Maitosuklaatäyte:
4 liivatetta
2,5 dl Flora vispiä
200 g maitosuklaata
50 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Laita valkosuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kaikki kakkuun tuleva vispikerma (5dl) vaahdoksi kulhossa. Sulata valkosuklaa ja sekoita se tuorejuuston sekaan, lisää sokerit. Kuumenna tilkka vettä kattilassa kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Kaada se ohuena nauhana sähkövatkaimella sekoittaen tuorejuusto-valkosuklaaseokseen. Lisää puolet vispistäkermasta (2,5dl) kevyesti nostellen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa tunti tai kaksi.
Maitosuklaakerrosta varten laita liivatteet likoamaan. Sulata maitosuklaa ja sekoita tuorejuuston ja sokereiden kanssa. Sulata liivatelehdet jälleen pieneen vesimäärään. Kaada ohuena nauhana reippaasti sekoittaen tuorejuusto-suklaaseen. Lisää lopuksi käännellen vispikerman loput (2,5dl). Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään tunniksi tai kahdeksi.
Ennen koristelua valmista ganache.
Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita
Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä hetki ja kunnes se paksuuntuu hieman. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja.
Koristele esim. suklaamoussella, Kinder-munilla, KinderMaxi-patukoilla, Kinder-Bueno-patukoilla, kekseillä, keksitikuilla, suklaarouheella...
Laita valkosuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kaikki kakkuun tuleva vispikerma (5dl) vaahdoksi kulhossa. Sulata valkosuklaa ja sekoita se tuorejuuston sekaan, lisää sokerit. Kuumenna tilkka vettä kattilassa kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Kaada se ohuena nauhana sähkövatkaimella sekoittaen tuorejuusto-valkosuklaaseokseen. Lisää puolet vispistäkermasta (2,5dl) kevyesti nostellen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa tunti tai kaksi.
Maitosuklaakerrosta varten laita liivatteet likoamaan. Sulata maitosuklaa ja sekoita tuorejuuston ja sokereiden kanssa. Sulata liivatelehdet jälleen pieneen vesimäärään. Kaada ohuena nauhana reippaasti sekoittaen tuorejuusto-suklaaseen. Lisää lopuksi käännellen vispikerman loput (2,5dl). Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään tunniksi tai kahdeksi.
Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita
Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä hetki ja kunnes se paksuuntuu hieman. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja.
Koristele esim. suklaamoussella, Kinder-munilla, KinderMaxi-patukoilla, Kinder-Bueno-patukoilla, kekseillä, keksitikuilla, suklaarouheella...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti