perjantai 4. maaliskuuta 2016

Pätkisjuustokakku


Pohja:

1 pkt dominokeksejä (minttu)

50 g voita

Täyte: 

4 liivatelehteä

10 pätkis suklaapatukkaa

250 g maustamatonta tuorejuustoa (mascarpone)

1 tlk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

½ dl kuumaa kahvia

Pinnalle:
kaakaojauhetta




Tee näin:

Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa, tai kääri ne liinan sisään ja murskaa esim kaulimella. Sulata voi ja sekoita se keksinmurujen joukkoon. Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimuruseos leivinpaperin päälle vuokaan. Pane liivatelehdet kylmään veteen n. 5 minuutiksi turpoamaan. Hienonna sillä aikaa pätkikset monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa tai veitsellä. Sekoita suklaa tuorejuuston joukkoon. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto suklaa-juusto seoksen joukkoon. Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun kahviin. Lisää liivate ohuena nauhana muiden täyteaineiden joukkoon. Kaada täyte murupohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään asti. Irrota vuoan reunat varovasti ja nosta leivinpaperin avulla tarjolle.

Vinkki!:
Jos et pidä kahvin mausta niin voit käyttää sen sijaan lämmintä vettä. Jos haluat paksumman pohjan niin käytä 1.5 pkt keksejä ja tietysti voita tarpeen mukaan. Voit koristella kakun esim. kaakaojauheella ja/tai pursottaa suklaasta koristeita leivinpaperin päälle ja koristella kakun niillä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti