Viilenevä sää muistuttaa jatkuvasti lähempänä olevasta talvesta, ja silloin alkaa tehdä mieli säilöä kesän tuoreet kasvikset ja muut herkut talven varalle kaappeihin.
Tähän kastikkeeseen ihastuin niin paljon, että jatkossa haluan tehdä itse mielummin kun ostaa kaupasta valmiin tuotteen.
Tämä kastike syntyy hyvin pitkälti kaapissa olevilla aineksilla, toki tuoreita tomaatteja kannattaa käyttää.
Kastike syntyi kokeilemalla ja maistelemalla, joten tarkkoja määriä en ohjeeseenkaan osaa laittaa. Joten maista ja haista ja vielä kerran maista!
Tarvitset:
Blenderin /monitoimilaitteen /sauvasekoittimen
4-5 tomaattia
puolikas sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
oman maun mukaan chiliä tai chilikastiketta
suola, pippuri, sokeri ( aluksi ~1 tl, maista ja lisää oman maun mukaan!)
etikka (loraus)
balsamicoviinietikka (loraus)
oliiviöljy (loraus)
oliiviöljy (loraus)
Tee näin:
Puolita tomaatit ja leikkaa kanta pois sekä koverra siemenet pois.
Itse käytin monitoimikonetta soseuttamiseen, ja sekaan lisäsin mausteet ja ajoin hienoksi.
Maistelin monta kertaa ja lisäsin kaikkea hieman lisää. Etikkaa on hyvä lorauttaa sekaan jos haluaa säilöä tuotteen edes pariksi päiväksi.
Suolaa saa laittaa "reilusti" sillä tomaatin oma makeus vaatii suolaa.
Pippurina käytin kokonaista, jauhekin sopii.
Balsamicoa ei välttämättä edes tarvitse, mutta se toi kastikkeeseen syvempää makua.
Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kastike!
Maukasta syksyä ja jaa tämä resepti jos tykkäsit! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti