perjantai 4. maaliskuuta 2016

Joulukarkit tai Cake popsit!

                                                                            
Nämä olivat meidän joulupöydässä, ja aivan älytön hitti jälkkärinä!
                                                                      


Tarvitset:

puolikkaan mutakakun
75 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl  Muscovadosokeria
200 g suklaata, tummaa sekä valkoista
kakkukoristeita

Vinkki!:Kannattaa tehdä mutakakku valmiiksi jo edellisenä päivänä, tai ainakin muutamaa tuntia ennen, niin se ehtii jäähtyä ja tekeytyä. Alempaa löydät ohjeen mutakakkuun.

Tee näin:

Hienonna kakku pieniksi murusiksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja muscovadosokeri. Pyöritä seoksesta palloja ja pane ne lautaselle, peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli.

Sulata suklaa vesihauteessa, ÄLÄ KIEHUTA! Kasta pallot suklaaseen, esim puutikkujen avulla tai valuta suklaa pallojen päälle. Valkoiset koristeraidat saa valuttamalla sulaa valkosuklaata pallojen päälle, tuo kivan efektin! Lämmitä suklaasulaa tarvittaessa, älä kuumenna liikaa (kork. 45 °C) ettei suklaa kokkaroidu. Voit lisätä joukkoon tilkan öljyä, jotta suklaa pysyy juoksevana. Koristele ja anna jähmettyä jääkaapissa!

Säilytä karkit jääkaapissa tai pakasta ne!

Mutakakun ohje:

200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 kpl munaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta



Voitele (ja tarvittaessa korppujauhota) irtopohjavuoan (Ø 26 cm) reunat. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä ja pane vuokaan.

Sulata suklaa ja voi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita suklaa-voiseos varovasti munasokerivaahtoon.

Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan.

Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.

Kypsennä mutakakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15–20 minuuttia. Paistoaika vaihtelee sen mukaan, onko suosikkisi rakenteeltaan valuva vai kostean pehmeä mutakakku. Myös uunien paisto-ominaisuudet vaihtelevat. Kypsymistä kannattaa siis seurata tarkasti, jotta mutakakku ei paistu läpikypsäksi.

Anna mutakakun jäähtyä hetki vuoassaan ja siirrä leivinpaperin avulla tarjoiluvadille. Nosta halutessasi mutakakku hetkeksi jääkaappiin, jolloin kakun rakenne kiinteytyy. Voit myös tarjota mutakakun haaleana, jolloin sisus on valuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti