Alun perin oli tarkoitus tehdä äitienpäivän suolainen herkku kylmäsavulohesta, mutta huomasin kylmäaltaassa olevan savusiikaa tarjouksessa, joten päätin tehdä kakun siitä.
Tarvitset:
Pohja:
150 g hapankorppuja
75 g voita
150 g hapankorppuja
75 g voita
3/4 dl vettä
Siikatäyte:
4 kpl liivatelehteä
400 g savusiikaa
1 kpl punasipulia
50 g tuoretta tilliä
2,5 dl kuohukermaa
400 g savusiikaa
1 kpl punasipulia
50 g tuoretta tilliä
2,5 dl kuohukermaa
400 g tuorejuustoa (maustamaton)
1/2 dl sitruunamehua
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl mustapippuria
Koristeluun:
1 dl ruohosipulia (hienonnettuna)
1/2 kpl punasipulia (kuutioituna)
1/2 kpl punasipulia (kuutioituna)
halutessasi voit käyttää koristeluun kylmäsavulohta, sitruunanlohkoja, tuoretta tilliä, ruohosipulia, mätiä..
Vinkki!: Valmista juustokakku juhlia edeltävänä päivänä ja koristele juuri ennen tarjoilua.
Tee näin:
Jauha siika-juustokakun pohjan hapankorput hienoksi monitoimikoneessa.
Sekoita joukkoon sulatettu rasva ja vesi.
Leikkaa irtopohjavuoan ( 24 cm) pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle.
Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Leikkaa sipuli kuutioiksi.
Hienonna tilli.
Vaahdota kerma ja tuorejuusto kulhossa.
Lisää vaahdon joukkoon sipulit, siika ja tilli.
Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet mehuun.
Kaada seos täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
Maista täytettä, mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
Sekoita joukkoon sulatettu rasva ja vesi.
Leikkaa irtopohjavuoan ( 24 cm) pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle.
Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Leikkaa sipuli kuutioiksi.
Hienonna tilli.
Vaahdota kerma ja tuorejuusto kulhossa.
Lisää vaahdon joukkoon sipulit, siika ja tilli.
Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet mehuun.
Kaada seos täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
Maista täytettä, mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti