sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Savusiika-juustokakku



                                                                                   
Alun perin oli tarkoitus tehdä äitienpäivän suolainen herkku kylmäsavulohesta, mutta huomasin kylmäaltaassa olevan savusiikaa tarjouksessa, joten päätin tehdä kakun siitä. 
                                                      





Tarvitset:


Pohja:
150 g hapankorppuja
75 g voita
3/4 dl vettä

Siikatäyte:
 4 kpl liivatelehteä
400 g savusiikaa
1 kpl punasipulia
50 g tuoretta tilliä
2,5 dl kuohukermaa
400 g tuorejuustoa (maustamaton)
 1/2 dl sitruunamehua
1/2 tl mustapippuria
 
Koristeluun: 
1 dl ruohosipulia (hienonnettuna)
1/2 kpl punasipulia (kuutioituna)
halutessasi voit käyttää koristeluun kylmäsavulohta, sitruunanlohkoja, tuoretta tilliä, ruohosipulia, mätiä..
Vinkki!:  Valmista juustokakku juhlia edeltävänä päivänä ja koristele juuri ennen tarjoilua.
Tee näin: 
 

Jauha siika-juustokakun pohjan hapankorput hienoksi monitoimikoneessa. 


Sekoita joukkoon sulatettu rasva ja vesi.


Leikkaa irtopohjavuoan ( 24 cm) pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle.


Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. 
  •  
Upota liivatelehdet kylmään veteen ainakin 5 minuutiksi.
  •  
 Nypi siika kulhoon ja tarkista ettei ruotoja tule mukaan.


 Leikkaa sipuli kuutioiksi. 
Hienonna tilli. 


Vaahdota kerma ja tuorejuusto kulhossa. 
Lisää vaahdon joukkoon sipulit, siika ja tilli. 
  •  
Kuumenna sitruunamehu pienessä kattilassa.
 Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet mehuun. 
Kaada seos täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
Maista täytettä, mausta ripauksella suolaa ja pippuria. 
 Levitä täyte hapankorppukerroksen päälle tasaisesti. 
  •  
Anna siika-juustokakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 
  •  
Irrota siika-juustokakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. 
  •  
Koristele siika-juustokakku tuoreella tillillä ja punasipulikuutioilla ja sitruunalohkoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti