3-4 Annosta
(suluissa koko annos 6-8:lle)
Raparperiseos
250g (500g) raparperia
0,75 dl (1,5 dl) fariinisokeria
Taikina
100g (200g) voita
1,5-2 dl ( 3-4 dl) vehnäjauhoja
0,5 dl (1dl) kidesokeria
0,75 dl (1,5 dl) fariinisokeria
oman maun mukaan: ripaus suolaa, kanelia, vaniljatangon siemenet
Vinkki!: Laita uunivuokaan tai piirakkavuokaan leivinpaperia. Jos teet koko annoksen, niin ota käyttöön halkaisijaltaan 24 cm:n vuoka, jonka vuoraat leivinpaperilla.
Pienemmälle annokselle riittää pienempi vuoka.
Tee näin:
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Huuhtele raparperit, tarvittaessa kuori ne ja paloittele noin 1-1,5 cm kokoisiksi paloiksi. Sekoita palat fariinisokerin (ja vaniljan) kanssa ja laita seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Murusta taikina päälle. Paista noin 15 min tai kunnes raparperit ovat hieman pehmenneitä.
Nauti vaniljakastikkeen kanssa.
Vaniljakastike
2,5 dl maitoa
2,5 dl kermaa
1 kpl vaniljatanko
6 keltuaista
137,5 g sokeria
Tee näin:
1. Kiehauta maito, kerma ja halkaistut vaniljatangot teräskattilassa.
2. vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyeksi vaahdoksi teräskulhossa. Siirrä seos teräskattilaan. Kaada kiehuva maitoseos ohuena nauhana munien sekaan.
3. Kypsennä massa kypsäksi jatkuvasti vispaten n 82 asteiseksi.
4. Tarvittaessa siivilöi kastike ja jäähdytä nopeasti vesihauteessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti