- 3-4 annosta
- 30 min
Tarvitset:
broilerin reisikoipia 1 pkt (paista uunissa etukäteen)
tai fileesuikaleita 450 g
2 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 prkl kookosmaitoa
2 rkl punaista currytahnaa
suolaa ja pippuria
Tee näin:
Pilko sipuli ja valkosipuli.
Ruskista suikaleet öljyssä. Jos käytät koipia, kypsennä ne ensin uunissa, 200 asteessa noin 30 min, jäähdytä ja irrota lihat luista ja lisää pannulle.
Lisää pannulle sipuli ja valkosipuli ja kuullota. Kaada kookosmaito ja lisää currytahna ja sekoita ainekset.
Keitä seosta noin 20 minuuttia kunnes liha on kypsä. Maista kastiketta ja mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla.
Tarjoile valmis kanacurry basmatiriisin kera.
Pohja:
200 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl hienoa sokeria
2 isoa kananmunaa
5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
(pari rkl maitoa)
(pari rkl maitoa)
HANA MUSTIKKAPIIRAKKA
- See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/07/mustikkapiirakkaa-pellillinen-oma.html#sthash.WQfFZbNL.dpuf
pellillinen 50-60 cm:n uuniin
Pohja:
200 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl hienoa sokeria
2 isoa kananmunaa
5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
(pari rkl maitoa)
(pari rkl maitoa)
Täyte:
5 dl mustikoita, tuoreita tai jäisiä
1 prk maitorahkaa (250 g)
1 prk kermaviiliä (250 g)
4 isoa kananmunaa
1 dl hienoa sokeria
2 tl vaniljasokeria
1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen, vatkaten kunnolla välillä.
3. Sekoita
jauhot ja leivinjauhe ensin keskenään. Lisää sitten koko jauhoseos
kerralla muun taikinan sekaan. Vatkaa muutama kierros vatkaimella
aineksia sekaisin. Jatka sekoittamista nuolijalla, kunnes jauhot on
käännelty kunnolla taikinan sekaan. Jos vehnäjauhot on kovin nestettä
imevää sorttia, lisää pari ruokalusikallista maitoa notkistamaan
taikinaa.
4. Laita
leivinpaperi reunalliselle pullapellille. Sipaise pieni taikinanokare
pullapellin sisäkulmiin ja paina leivinpaperi kiinni taikinanokareeseen.
Näin paperi pysyy paremmin paikallaan, kun levität tahmeaa taikinaa
pellille nuolijan avulla.
5. Levitä
taikina tasaisesti pellille. Taikinaa tulee melko ohut kerros. Ripottele
mustikat taikinan pinnalle. Voi laittaa enemmänkin kuin tuon 5 dl.
6. Laita muut
täytteen ainekset kulhoon (rahka, kermaviili, munat, sokeri ja
vaniljasokeri) ja vatkaa kunnolla sekaisin. Kaada seos varovasti
valutellen tasaisesti mustikoiden päälle.
7. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25-30 min, ylä/alalämmöllä . Anna jäähtyä.
HANA MUSTIKKAPIIRAKKA
- See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/07/mustikkapiirakkaa-pellillinen-oma.html#sthash.WQfFZbNL.dpuf
pellillinen 50-60 cm:n uuniin
Pohja:
200 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl hienoa sokeria
2 isoa kananmunaa
5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
(pari rkl maitoa)
(pari rkl maitoa)
Täyte:
5 dl mustikoita, tuoreita tai jäisiä
1 prk maitorahkaa (250 g)
1 prk kermaviiliä (250 g)
4 isoa kananmunaa
1 dl hienoa sokeria
2 tl vaniljasokeria
1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen, vatkaten kunnolla välillä.
3. Sekoita
jauhot ja leivinjauhe ensin keskenään. Lisää sitten koko jauhoseos
kerralla muun taikinan sekaan. Vatkaa muutama kierros vatkaimella
aineksia sekaisin. Jatka sekoittamista nuolijalla, kunnes jauhot on
käännelty kunnolla taikinan sekaan. Jos vehnäjauhot on kovin nestettä
imevää sorttia, lisää pari ruokalusikallista maitoa notkistamaan
taikinaa.
4. Laita
leivinpaperi reunalliselle pullapellille. Sipaise pieni taikinanokare
pullapellin sisäkulmiin ja paina leivinpaperi kiinni taikinanokareeseen.
Näin paperi pysyy paremmin paikallaan, kun levität tahmeaa taikinaa
pellille nuolijan avulla.
5. Levitä
taikina tasaisesti pellille. Taikinaa tulee melko ohut kerros. Ripottele
mustikat taikinan pinnalle. Voi laittaa enemmänkin kuin tuon 5 dl.
6. Laita muut
täytteen ainekset kulhoon (rahka, kermaviili, munat, sokeri ja
vaniljasokeri) ja vatkaa kunnolla sekaisin. Kaada seos varovasti
valutellen tasaisesti mustikoiden päälle.
7. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25-30 min, ylä/alalämmöllä . Anna jäähtyä.
HANA MUSTIKKAPIIRAKKA
- See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/07/mustikkapiirakkaa-pellillinen-oma.html#sthash.WQfFZbNL.dpuf
pellillinen 50-60 cm:n uuniin
Pohja:
200 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl hienoa sokeria
2 isoa kananmunaa
5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
(pari rkl maitoa)
(pari rkl maitoa)
Täyte:
5 dl mustikoita, tuoreita tai jäisiä
1 prk maitorahkaa (250 g)
1 prk kermaviiliä (250 g)
4 isoa kananmunaa
1 dl hienoa sokeria
2 tl vaniljasokeria
1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen, vatkaten kunnolla välillä.
3. Sekoita
jauhot ja leivinjauhe ensin keskenään. Lisää sitten koko jauhoseos
kerralla muun taikinan sekaan. Vatkaa muutama kierros vatkaimella
aineksia sekaisin. Jatka sekoittamista nuolijalla, kunnes jauhot on
käännelty kunnolla taikinan sekaan. Jos vehnäjauhot on kovin nestettä
imevää sorttia, lisää pari ruokalusikallista maitoa notkistamaan
taikinaa.
4. Laita
leivinpaperi reunalliselle pullapellille. Sipaise pieni taikinanokare
pullapellin sisäkulmiin ja paina leivinpaperi kiinni taikinanokareeseen.
Näin paperi pysyy paremmin paikallaan, kun levität tahmeaa taikinaa
pellille nuolijan avulla.
5. Levitä
taikina tasaisesti pellille. Taikinaa tulee melko ohut kerros. Ripottele
mustikat taikinan pinnalle. Voi laittaa enemmänkin kuin tuon 5 dl.
6. Laita muut
täytteen ainekset kulhoon (rahka, kermaviili, munat, sokeri ja
vaniljasokeri) ja vatkaa kunnolla sekaisin. Kaada seos varovasti
valutellen tasaisesti mustikoiden päälle.
7. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25-30 min, ylä/alalämmöllä . Anna jäähtyä.
HANA MUSTIKKAPIIRAKKA
- See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/07/mustikkapiirakkaa-pellillinen-oma.html#sthash.WQfFZbNL.dpuf
pellillinen 50-60 cm:n uuniin
Pohja:
200 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl hienoa sokeria
2 isoa kananmunaa
5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
(pari rkl maitoa)
(pari rkl maitoa)
Täyte:
5 dl mustikoita, tuoreita tai jäisiä
1 prk maitorahkaa (250 g)
1 prk kermaviiliä (250 g)
4 isoa kananmunaa
1 dl hienoa sokeria
2 tl vaniljasokeria
1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen, vatkaten kunnolla välillä.
3. Sekoita
jauhot ja leivinjauhe ensin keskenään. Lisää sitten koko jauhoseos
kerralla muun taikinan sekaan. Vatkaa muutama kierros vatkaimella
aineksia sekaisin. Jatka sekoittamista nuolijalla, kunnes jauhot on
käännelty kunnolla taikinan sekaan. Jos vehnäjauhot on kovin nestettä
imevää sorttia, lisää pari ruokalusikallista maitoa notkistamaan
taikinaa.
4. Laita
leivinpaperi reunalliselle pullapellille. Sipaise pieni taikinanokare
pullapellin sisäkulmiin ja paina leivinpaperi kiinni taikinanokareeseen.
Näin paperi pysyy paremmin paikallaan, kun levität tahmeaa taikinaa
pellille nuolijan avulla.
5. Levitä
taikina tasaisesti pellille. Taikinaa tulee melko ohut kerros. Ripottele
mustikat taikinan pinnalle. Voi laittaa enemmänkin kuin tuon 5 dl.
6. Laita muut
täytteen ainekset kulhoon (rahka, kermaviili, munat, sokeri ja
vaniljasokeri) ja vatkaa kunnolla sekaisin. Kaada seos varovasti
valutellen tasaisesti mustikoiden päälle.
7. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25-30 min, ylä/alalämmöllä . Anna jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti