perjantai 13. toukokuuta 2016

Pähkinä-toffee-suklaakakku


                                                                                                       
Kesän juhlapöydän kruunaa mustikalla ja mintunlehdillä koristeltu suklaakakku
                                                                                                                                 



20 palaa
2 tuntia+ 2 tuntia tekeytyminen 

Tarvitset:
Suklaakakku:
3 dl vettä
3 dl muscovadokeria
1½ dl tummaa kaakaojauhetta
6 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
175 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
Suklaamousse:
600 g ranskankermaa
300 g tummaa suklaata
1 dl tomusokeria
 Väliin ja koristeeksi:
 1 prk ( n 400g) karamellisoitua, kondensoitua maitoa
250 g suolapähkinöitä
mustikoita
mintunlehtiä
suklaakarkkeja



Tee näin:
 1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka ( halk.24 cm).
Laita uuni lämenemään 175 asteeseen.
2. Valmista kakkutaikina: Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita sen joukkoon muscovadosokeri ja kaakaojauhe. Jätä odottamaan. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Vaahdota sitten huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Lisää jauhoseosta ja lämmintä kaakaolientä vuorotellen taikinaan koko ajan sekoittaen. 
3. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua uunin alatasossa noin 55 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä.


4. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 5 min ja kumoa se. Anna kakun jäähtyä. 
5. Valmista suklaamousse: Nosta ranskankerma huoneenlämpöön lämpenemään. Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Jätä suklaasula jäähtymään huoneen lämpöön noin 15 minuutiksi. Vatkaa sokeri ranskankermaan. kaada jäähtynyt suklaasula nauhana ranskankerman joukkoon edelleen vatkaten. 
6. Jos kakku on paistopinnaltaan kupera, suorista pinta leikkaamalla pala pois. Leikkaa kakku kolmeen osaan.
7. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Täytä kakku vuokaan (kakku kumotaan pois vuoasta ennen koristelua). Nosta ensimmäinen kakkulevy kakkuvuoan pohjalle. Levitä pinnalle puolet kondensoidusta maidosta. Ripottele pinnalle reilusti suolapähkinöitä. Lusikoi suolapähkinöiden päälle noin 1 cm:n kerros suklaamoussea. Nosta seuraava kakkulevy paikoilleen ja täytä samalla tavalla kuin ensimmäinen väli. Jätä muutama ruokalusikallinen kondensoitua maitoa koristeluun. Nosta kolmas levy lopuksi päällimmäiseksi.

Tasaisen pinnan kakulle saat kun laitat päällimmäiseksi levyksi kakun pohjalevyn.

Vinkki!: Paremman koostumuksen saavuttamiseksi laita kakku jääkaappiin vetäytymään pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Halutessasi voit kuitenkin kumota kakun tarjoiluvadille ja koristella samantien.

8. Levitä loppu suklaamousse kakun kuorrutteeksi. 
Kun kakku on koristeluvaiheessa tarjoiluvadilla, voit suojata tarjoiluvadin leivinpaperista leikatuilla suikaleilla.

9. Koristele kakku kranssimaisesti halkaistuilla suklaakarkeilla, suolapähkinöillä, mustikoilla, mintunlehdillä ja kondensoidulla maidolla. 

Vinkki!:voit ohentaa kondensoitua maitoa tilkalla maitoa tai kermaa, jotta saat sen helpommin valutettua kakun päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti