sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Japanilainen juustokakku


                                                                         
Kolmen raaka-aineen japanilainen juustokakkusoufflé.
Reseptiä kannattaa noudattaa erittäin tarkasti. 
Myös pieni kakkuvuoka on hyvä tämän kakun tekemiseen, silloin kakusta tulee korkeampi.
Itse käytin suurta irtopohjavuokaa ja kakku jäi melko matalaksi. Itse kakku kuitenkin on ihanan kuohkea, eikä liian makea, ja makeutta voi lisätä koristelemalla kakun kermavaahdolla, marjoilla, tomusokerilla...
                                                                                                   


Tarvitset:
läpimitaltaan noin 15 cm pyöreä kakkuvuoka
sähkövatkain
3 kananmunaa
120 g valkosuklaata
120 g tuorejuustoa


Tee näin: 
1. Esilämmitä uuni 170-asteiseksi.
2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihinsa.
Laita valkuaiset jääkaappiin odottamaan marengin tekoa.
3. Paloittele valkosuklaa kulhoon. Sulata se vesihauteessa n.60-asteen lämpötilassa.


Lisää sitten tuorejuusto ja sekoita. Ota kulho pois lämmöltä ja lisää keltuaiset. Sekoita kunnolla.
4. Vatkaa valkuaiset kulhossa kunnes kulhon voi kääntää ympäri eikä vaahto putoa alas
5. Lisää näin saadusta marengista 1/3 tuorejuustosekoitteeseen ja sekoita hyvin.


 Sitten lisää loput marengista, osa kerrallaan, samalla hyvin sekoittaen. 


6. Pyyhi leivinpaperi ruokaöljyllä ja vuoraa kakkuvuoka sillä. Kaada taikina vuokaan ja kopauta pari kertaa vuokaa pöytää vasten jotta ilmakuplat lähtevät. 


7. Aseta kakkuvuoka syvään uunivuokaan ja kaada sinne kuumaa vettä. paista 170 asteessa 15 min, sitten 160 asteessa 15  min. Lopuksi sammuta uuni ja anna kakun olla uunissa vielä 15 min.
Anna kakun jäähtyä ritilällä.
Kakun voi tarjoilla uunituoreena tai jääkaapissa jäähdytettynä.
 Koristelin kakkuni kookoshiutaleilla ja kaakaojauheella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti