Hyvän paellan sydän on sopiva kosteus ja tuoreet meren antimet. Käytä siis paellaan aina jos vain mahdollista tuoreita simpukoita ja hyviä rapuja. Chorizo-makkara tuo ruokaan potkua.
4 Annosta
Tarvitset:
500g tuoreita sinisimpukoita
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
6 viipaletta chorizomakkaraa
1 punainen paprika
2 dl oliiviöljyä
5 dl paellariisiä
1 tl hienonnettua chiliä
2 tl savustettua paprikajauhetta
½ tl sahramia
3 tomaattia
2 rkl tomaattisosetta
1,5 l kanalientä
6 dl valkoviiniä
300 g broilerin lihaa paloiteltuna
200 g herneitä
150 g isoja katkarapuja
1 dl persiljaa silputtuna
suolaa ja pippuria
Tarjoiluun:
Sitruunanlohkoja
Tee näin:
Aloita pesemällä simpukat huolellisesti. Käytä ruokaan vain elävät, ehjät simpukat. Nypi simpukoiden "parta", eli pieni rihma kuorien välistä pois.
Hienonna sipulit, valkosipuli, chorizo ja kuutioi paprika. Kuullota ne öljyssä suuressa pannussa. Lisää mukaan riisi, chii ja mausteet.
Pilko tomaatit ja lisää mukaan. Lisää pannulle myös tomaattisose. Paista hetki ja lisää valkoviini ja kanaliemi. Hauduta miedolla lämmöllä sekoittaen noin 15 minuuttia.
Paista broilerin palat öljyssä toisella pannulla ja lisää riisin joukkoon herneiden kanssa. Lisää mukaan myös ravut. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kun riisi on kypsää, nosta liedeltä, mutta pidä paella kuumana kannen alla.
Kypsennä simpukoita kattilassa valkoviinissä 3-4 minuuttia kannella peitettynä. Kaada simpukat nesteineen paellan päälle. Koristele paella leikatulla persiljalla ja sitruunanlohkoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti