torstai 4. elokuuta 2016

Kesäkeitto





                                                                                                                             
                   
            Kesäkeitto on monille tuttu kesäsesongin herkku. Se on täynnä kesän makuja, tuoreita vihanneksia ja yrttejä.
Makua voi vaihdella mielensä mukaan valitsemalla mieleisensä kasvikset.
Keittoon voi valita perinteisten perunan, porkkanan ja kukkakaalin rinnalle myös pinaattia, härkäpapuja, parsakaalia. Myös esimerkiksi kotimainen kutunjuusto tuo vaihtelua sulatejuustolle ja antaa keittoon oman hauskan twistin.
                                                             



4 annosta
 
Tarvitset:
 
2 rkl voita
6 dl vettä
ripaus suolaa ja sokeria
7 keskikokoista varhaisperunaa
2-3 porkkanaa
1 pieni kukkakaali
2 kesäsipulia varsineen
puolikas kesäkurpitsa
150 g herneitä 
 
Joko:
5 dl maitoa +   2 rkl vehnäjauhoja
 
tai 
 1 dl kermaa

timjamia, persiljaa tai muita tuoreita yrttejä
 
Tee näin: 
 
 
1. Paloittele perunat, porkkanat ja kukkakaali sekä  kuorittu kesäkurpitsa. Silppua sipulit.
2. Kuullota perunat ja porkkanat voissa kattilassa.
3. Lisää kattilaan vettä vain sen verran että kasvikset peittyvät.
4. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia.
5.Sekoita vehnäjauhot maidon joukkoon ja lisää neste ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen. 
Jos et halua käyttää vehnäjauhoja, lisää kerma.
6. Anna kiehua muutama minuutti.

Silppua joukkoon tuoreita yrttejä.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti