Kesäkeitto on monille tuttu kesäsesongin herkku. Se on täynnä kesän makuja, tuoreita vihanneksia ja yrttejä.
Makua voi vaihdella mielensä mukaan valitsemalla mieleisensä kasvikset.
Keittoon voi valita perinteisten perunan, porkkanan ja kukkakaalin rinnalle myös pinaattia, härkäpapuja, parsakaalia. Myös esimerkiksi kotimainen kutunjuusto tuo vaihtelua sulatejuustolle ja antaa keittoon oman hauskan twistin.
4 annosta
Tarvitset:
2 rkl voita
6 dl vettä
ripaus suolaa ja sokeria
7 keskikokoista varhaisperunaa
2-3 porkkanaa
1 pieni kukkakaali
2 kesäsipulia varsineen
ripaus suolaa ja sokeria
7 keskikokoista varhaisperunaa
2-3 porkkanaa
1 pieni kukkakaali
2 kesäsipulia varsineen
puolikas kesäkurpitsa
150 g herneitä
150 g herneitä
Joko:
5 dl maitoa + 2 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa + 2 rkl vehnäjauhoja
tai
1 dl kermaa
timjamia, persiljaa tai muita tuoreita yrttejä
Tee näin:
1. Paloittele perunat, porkkanat ja kukkakaali sekä kuorittu kesäkurpitsa. Silppua sipulit.
2. Kuullota perunat ja porkkanat voissa kattilassa.
3. Lisää kattilaan vettä vain sen verran että kasvikset peittyvät.
3. Lisää kattilaan vettä vain sen verran että kasvikset peittyvät.
4. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia.
5.Sekoita vehnäjauhot maidon joukkoon ja lisää neste ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen.
5.Sekoita vehnäjauhot maidon joukkoon ja lisää neste ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen.
Jos et halua käyttää vehnäjauhoja, lisää kerma.
6. Anna kiehua muutama minuutti.
Silppua joukkoon tuoreita yrttejä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti