Cheburekit ovat Krimin tataarien kansallisruoka ja kaukasialaisen keittiön perinneruoka. Venäjällä, sekä entisissä neuvostoliiton maissa se on suosittua katuruokaa. Itse tein näitä nyt ensimmäistä kertaa, mieheni toiveesta. Katsoin pari videota ja tein perässä. Jälkeen päin totesin että taikina olisi saanut olla ohuempi ja täytettä enemmän. Mutta maku on hyvä! Täytteen voi maustaa periaatteessa kuten itse tykkää, käyttämällä esimerkiksi tuoreita yrttejä. Lihana voi käyttää mitä vain jauhettua lihaa. Ensi kerralla myös käytän taikinan kanssa muottia, jotta muodosta tulee kaunis puolikuu. Nämä menivät niin hyvin kaupaksi että lapset tappelivat viimeisestä. Luonnollisesti seuraavana päivänä tein uuden satsin..
N. 18 kpl
Tarvitset:
(itse tein taikinan näillä määrillä, mutta hieman pienempikin taikina riittää, koska taikinan saa kaulita vieläkin ohuemmaksi, suunnilleen 3-4 dl vettä olisi sopivampi määrä)
Taikina:
5 dl kylmää vettä
n.10 dl vehnäjauhoja
1 rkl suolaa
1 rkl votkaa (voi jättää laittamattakin)
1 rkl votkaa (voi jättää laittamattakin)
0,5 dl öljyä
Täyte:
800 g jauhelihaa
3 isoa sipulia
5 valkosipulin kynttä
2 rkl suolaa
1 rkl mustapippuria
1 dl vettä
Paistamiseen:
Paistoöljyä
Laakea kattila tms(itse paistoin wokkipannussa)
Tee näin:
1. Sekoita ainekset ja vaivaa taikina.
2. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
3. Leikkaa taikinasta paloja ja pyöräytä palloksi.
Kaulitse taikinapallo pyöreähköksi levyksi ja laita n 1 rkl täytettä toiseen reunaan.
4. Käännä toinen puoli kanneksi ja sulje haarukalla.
5. Laita öljy lämpenemään kattilaan.
6. Paista pasteijat kaksi kerrallaan, noin 2-3 min kummaltakin puolelta.
7. Siirrä talouspaperin päälle jotta ylimääräinen öly imeytyy pois. Anna jäähtyä.
8. Nauti ketsupin kera.
Vinkki! Jäähtyneen pasteijan voi leikata veitsellä auki ei-saumapuolelta ja laittaa ketsupin pasteijan sisään!
Voit myös dipata pasteijaa ketsuppiin.
Huom! Ole varovainen kuuman öljyn kanssa! Pidä sammutuspeite lähellä öljyn syttymisen varalta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti