sunnuntai 21. elokuuta 2016

Mascarpone-puolukkapiirakka





Tarvitset:

120 g pehmeää voita
1,2 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
250 g mascarponea
250 g maustamatonta rahkaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
7-8 dl puolukoita

Tee näin: 

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. 
Lisää joukkoon muna hyvin sekoittaen. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Levitä taikina lastaa tai nuolijaa apuna käyttäen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 30 cm).

 Siirrä vuoka jääkaappiin jähmettymään.
Sekoita täytteen mascarpone, rahka, munat, sokeri, vanilliinisokeri ja kohmeiset puolukat keskenään. 


Nostele täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. 

Paista piirakkaa 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 55 minuuttia. 

Tarjoa jäähtyneenä.



Vinkki! Jos käytät tuoreita puolukoita, lyhennä hieman paistoaikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti