Nyt on taas se aika vuodesta kun metsät täyttyy upeilla herkuilla! Jos et tunne sieniä suuremmin, tässä on yksi sieni joka maistuu herkulliselta piiraassa, risotossa, keitossa..
Tässä piirakassa kannattaa käyttää tuoreita suppilovahveroita.
Tarvitset piiraaseen noin litran verran suppilovahveroita.
Huuhtele sienet isossa kulhossa roskista ja nyppäise juuri pois.
Pohja:
125 g pehmeää voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
2 sipulia hienonnettuna
1 l tuoreita suppilovahveroita
15 cm pala purjoa
2 rkl voita
suola
mustapippuri
Päälle:
2 munaa
2 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl tuorejuustoa (yrtti)
1 mozzarellajuusto viipaloituna
Koristeeksi:
muutama kokonainen suppilovahvero
Tee näin:
Nypi jauhot ja voi sekaisin.
Lisää juustoraaste ja vesi ja sekoita kädellä tasaiseksi.
Painele taikina korkeareunaiseen vuokaan (irtopohjavuoka) ja nosta taikinan reunat melko korkealle.
Laita jääkaappiin noin 10 minuutiksi.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Paista taikinapohjaa noin 10 minuuttia niin että juustoraaste alkaa hieman sulaa.
Paista hienonnettuja sipuleita ja suppilovahveroita pannulla voissa niin kauan kunnes neste höyrystyy sienistä pois.
Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
Paloittele purjo ja lisää lopuksi sienten sekaan.
Kaada sieniseos taikinapohjan päälle.
Lisää päälle keskenään sekoitetut munat ja jogurtti sekä tuorejuusto.
Asettele päälle vielä mozzarellaviipaleet sekä koristeeksi muutama kokonainen suppilovahvero.
Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia.
Anna vetäytyä rauhassa noin 30 minuuttia ja tarjoa kevyen salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti