keskiviikko 31. elokuuta 2016

Täyteläinen suppilovahveropiiras

                                                                            
Nyt on taas se aika vuodesta kun metsät täyttyy upeilla herkuilla! Jos et tunne sieniä suuremmin, tässä on yksi sieni joka maistuu herkulliselta piiraassa, risotossa, keitossa..
Tässä piirakassa kannattaa käyttää tuoreita suppilovahveroita.
                                                                      



Tarvitset piiraaseen noin litran verran suppilovahveroita.
Huuhtele sienet isossa kulhossa roskista ja nyppäise juuri pois.



Pohja:
125 g pehmeää voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
2 sipulia hienonnettuna
1 l tuoreita suppilovahveroita
15 cm pala purjoa
2 rkl voita
suola
mustapippuri

Päälle:
2 munaa
2 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl tuorejuustoa (yrtti)
1 mozzarellajuusto viipaloituna

Koristeeksi:
muutama kokonainen suppilovahvero

Tee näin:

Nypi jauhot ja voi sekaisin.
Lisää juustoraaste ja vesi ja sekoita kädellä tasaiseksi.
Painele taikina korkeareunaiseen vuokaan (irtopohjavuoka) ja nosta taikinan reunat melko korkealle.
Laita jääkaappiin noin 10 minuutiksi.



 Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Paista taikinapohjaa noin 10 minuuttia niin että juustoraaste alkaa hieman sulaa.

Paista hienonnettuja sipuleita ja suppilovahveroita pannulla voissa niin kauan kunnes neste höyrystyy sienistä pois.


Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
Paloittele purjo ja lisää lopuksi sienten sekaan.


Kaada sieniseos taikinapohjan päälle. 


Lisää päälle keskenään sekoitetut munat ja jogurtti sekä tuorejuusto.



Asettele päälle vielä mozzarellaviipaleet sekä koristeeksi muutama kokonainen suppilovahvero.


Paista uunin alaosassa noin  30 minuuttia.

Anna vetäytyä rauhassa noin 30 minuuttia ja tarjoa kevyen salaatin kanssa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti