lauantai 27. helmikuuta 2016

Sipuli-pekonipiirakka



Rakastan piirakoiden leipomista. Tässä yksi takuuvarma ohje, 
maistuu miesväellekkin.



          1 t 25 min

        • aktiivinen 25 min
        • passiivinen 1 t     

  Pohja

3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
100 g voita
3 rkl vettä

Täyte

120 g pekonia
1g sipulia
200 g ranskankermaa
2 munaa
1 1/2 dl parmesanjuustoraastetta
1 tl timjamia
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

1.Yhdistä jauhot ja suola.
 2. Kuutioi voi pieneksi ja nypi jauhojen joukkoon. 
3. Lisää kylmää vettä sen verran, että saat muotoiltua taikinasta pallon. 
4.Nosta se jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
5.Lämmitä uuni 175 asteeseen.
6.Kuullota pannulla pekoni ja sipuli.
7.Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
8. Esipaista pohjaa n. 10 minuuttia. 
9.Levitä sitten pohjan päälle pekoni-sipuliseos.
10.Sekoita keskenään ranskankerma, munat, parmesaani ja mausteet. 
11. Kaada seos vuokaan.
12. Paista piirakkaa 20–30 minuuttia, kunnes täyte on asettunut ja hieman ruskistunut.
Tarjoile raikkaan salaatin kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti