lauantai 27. helmikuuta 2016

Crème brûlée

        

                                             

Paahtovanukas (ransk. crème brûlée), joka tunnetaan myös nimillä ”burnt cream”, tai “Trinity cream”, on kermainen vanukas, jossa on rapeaksi paahdettu sokeripinta.

Paahtovanukas maustetaan perinteisesti vaniljalla. Erilaisia muunnelmia on esimerkiksi suklaalla, kahvilla, rosmariinilla, liköörillä, vihreällä teellä, kookoksella tai muilla hedelmillä maustettu paahtovanukas.
                                                                     


 Takuuvarma, helppo ja ihana jälkkäri! Ekaa kertaa tein, ja hyvin onnistui!

Itse tein nyt vaniljalla maustetun version, ns perinteisen.  Makua voi vaihdella laittamalla mausteeksi sitruunankuorta, tähtianista, rosmariinia..  Kokeilemalla löytyy lemppari!

6 annosta

4 dl kuohukermaa
1 dl kevytmaitoa
1 dl sokeria
1 ml vaniljauutetta tai 
1 vaniljatanko
6 keltuaista

1.Laita uuni kuumenemaan 150 astetta.
2.Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilassa.
3.Lisää vaniljauute tai vaniljatanko.
4.Kiehauta seos ja nosta kattila levyltä.
5.Vatkaa keltuaisten rakenne rikki.
6.Kaada kuuma neste keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen. 
7. Jaa seos uuninkestäviin vuokiin, kahvikuppeihin, tai yhteen uuninkestävään kulhoon.
8. Nosta vuoat uunipellille jossa on kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Kypsennä uunin alatasolla noin 60 min kunnes kermavanukas on hyytynyt.
9. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
10. Kuumenna uunin grillivastukset mahdollisimman kuumiksi kuorruttamista varten. Laita kermavanukkaat pellille ja nosta uuniin mahdollisimman lähelle vastuksia ja jätä uuninluukku auki. Kun sokeri on sulanut, nosta pelti pois uunista. Ole tarkkana, ettei sokeri pala!
Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti