lauantai 16. huhtikuuta 2016

Hedelmäinen kauraleipä



Hedelmäinen kauraleipä



Huom! Tällä ohjeella tulee 1 leipä


Tarvitset:

2 dl kaurahiutaleita
5 dl Vehnäjauhoja
1 dl hedelmämysliä
1 tl suolaa
25 g tuorehiivaa tai
1 pss (11 g) kuivahiivaa
3,5 - 4 dl vettä

voiteluun:
0,5 dl vettä
1 rkl siirappia 
Vinkki!: Jos käytät tuorehiivaa, liuota se reseptissä mainittuun määrään n. 42 asteista vettä.

Tee näin: 
Sekoita puuhaarukalla kaurahiutaleet, mysli, jauhot, suola ja (kuiva)hiiva keskenään. Lisää 3 dl 42-asteista vettä.

 Sekoita tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla 1/2 tuntia. 

Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle, muotoile haluamallasi tavalla. Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja kohota vielä puolisen tuntia. 

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 30-35 minuuttia. Voitele kuuma leipä vesi-siirappiseoksella ja paista vielä viitisen minuuttia. Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin saat leipään rapean kuoren.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti