keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Myskikurpitsasosekeitto pekonilla



                                                                                                    
Tämä maukas ja upean värinen keitto sopii niin aterian alkuruoaksi, kuin itse pääruoaksikin.
Kurpitsan pehmeä pähkinäinen maku on erittäin valloittava. Tämä herkullinen keitto sopii pimeneviin ja viileneviin kynttilänvaloisiin iltoihin.
                                                        




Tarvitset:

1 pkt pekonia
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna


1 iso myskikurpitsa
2 dl kermaa 
1 rkl suolaa
2 rkl hunajaa
1 tl mustapippuria

Tee näin: 
Pilko pekoni, sipuli sekä valkosipuli ja laita pannulle paistumaan miedossa lämmössä. Kun rasva alkaa irrota pekonista, nosta lämpöä niin että sipulista irtoava neste alkaa kiehumaan. Paista kunnes sipuli on pehmeä ja pekoni hieman rapea. Siirrä pois pannulta sivuun odottamaan.

Laita n. 1 l vettä kiehumaan kattilassa.
Kuori ja halkaise kurpitsa.
Kaavi siemenet ja rihmasto pois.
Voit säästää siemenet myöhempää käyttöä varten.
 Pilko kurpitsa palasiksi. 
Laita palat kiehuvaan veteen ja anna kiehua noin 20 minuuttia tai kunnes kurpitsa on kypsää.
 
Ota keitinvettä talteen, niin että kattilaan jää 2-3 dl keitinvettä.


Lisää kattilaan kerma ja mausteet ja soseuta sauvasekoittimella kunnes keitto on soseutunut.
Tarkista maku. 
Tässä vaiheessa voit vielä lisätä keitinvettä mikäli keitto tuntuu liian paksulta, tai jos mausteita on mielestäsi liikaa.

Lisää sipulipekonisilppu keiton joukkoon tässä vaiheessa, tai halutessasi voit myös lisätä sen vasta tarjoiluvaiheessa keiton päälle.

Itse lisäsin sen tässä vaiheessa, ja soseutin keiton joukkoon.
Tarkista maku.





Koristele tuoreella persiljalla.
Nauti kuumana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti