perjantai 16. syyskuuta 2016

Banoffee Pie


                                                                                           
Löytyykö keittiöstäsi tummuneita banaaneita, etkä tiedä mitä niistä voisi tehdä? Tässä on mainio ratkaisu ongelmaasi!
Tämä uskomattoman herkullinen yhdistelmä suolaista ja makeaa, vie kielesi mennessään ja makeanhimo on takuulla tyydytetty! Tämän piirakan voi ylpeydellä nostaa kahvipöytään arkena sekä juhlana ja vieraat ihastuvat takuulla! 
                                                               





Tarvitset:
Pohja:
180 g digestivekeksejä
30 g (½ dl) pekaanipähkinöitä
85 g voita sulatettuna

Toffee
75 g voita
1,5 dl fariinisokeria
3 dl kuohukermaa
½ tl suolaa

karamellipähkinät:
1 rkl tomusokeria
1 dl ( 60g) pekaanipähkinöitä

Päälle:
3 (300 g) banaania
4 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria

Tee näin:


1. Hienonna keksit ja pähkinät monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se keksi-pähkinämurun sekaan.

2. Pingota Ø 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille n. 3 cm:n korkeuteen. 
Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin. 



3. Sulata voi ja fariinisokeri kattilassa. Kaada joukkoon kuohukerma ja keitä 10 - 15 minuuttia, kunnes toffee sakenee. Mausta suolalla. Kaada toffee keksipohjan päälle ja anna jäähtyä hyvin jääkaapissa. 


4. Sekoita tomusokeri pähkinöiden joukkoon. Paahda kuivalla, kuumalla paistinpannulla noin minuutin,  kunnes sokeri on kristallisoitunut pähkinöiden pinnalle. Nosta sivuun odottamaan. 
Vinkki: Muista pitää pähkinät jatkuvassa liikkeessä, muuten ne palaa! 



5. Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi ja asettele  toffeen päälle. 
Mausta vispikerma vaniljasokerilla ja vaahdota. 
Lusikoi kermavaahto piirakan pinnalle. 
Koristele pekaanipähkinöillä: hienonna veitsellä osa pähkinöistä, ja jätä osa kokonaisiksi. 
Koristele haluamallasi tyylillä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti