Löysin tämän reseptin netistä englanninkielisenä ja ajattelin tehdä oman versioni ja suomenkielisen ohjeen koska nämä ovat mitä mainioin suupala mihin tahansa, illanistujaisista hienompiinkin juhliin!
20 kpl
Tarvitset:
12 kanamunaa
3 siivua pekonia hienonnettuna
2 dl majoonesia (tee itse tai käytä valmista)
1 rkl Dijon-sinappia
1 tl sitruunan kuorta raastettuna
pari tippaa tulista chili-kastiketta
suolaa ja mustapippuria jauheena
friteeraukseen:
2 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa rikottuna
2 dl korppujauhoja
Paistamiseen:
Paistoöljyä
majoneesi:
2 keltuaista
1 rkl Dijon-sinappia
suolaa
pippuria
3-4 dl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl Dijon-sinappia
suolaa
pippuria
3-4 dl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
Tee majoneesi sekoittamalla keltuaiset, sinappi ja sekoita joukkoon etikka. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää seokseen
oliiviöljy nauhana koko ajan sekoittaen.
Tee näin:
Laita kananmunat suolattuun kylmään veteen kattilaan. Kun vesi kiehuu kunnolla, sammuta levy ja jätä kattila levylle vielä noin 12 minuutin ajaksi. Sitten siirrä kylmän veden alle jäähtymään noin 5 minuutiksi. Kuori munat ja halkaise pituussuunnassa.
Irrota keltuaiset varovasti kulhoon ja hienonna.
Pilko pekoni terävällä veitsellä erittäin hienoksi ja paista pannulla rapeaksi.
Siirrä talouspaperin päälle.
Valmista majoneesi, tai jos käytät valmista majoneesia niin sekoita keskenään hienonnetut keltuaiset, majoneesi, sinappi, mausteet ja pekoni.
Vinkki!:
On kaksi tapaa tehdä friteratut kananmunat:
1. tapa on että täyte laitetaan friteerauksen sisään ja
2. tapa on että kuorrutus tulee friteeratun munan päälle.
Tässä ohjeessa tehdään 2. tavan mukaan.
Laita friteerausöljy kuumenemaan.
Laita valmiiksi 3 astiaa friteerausta varten: kananmunille, jauhoille ja korppujauhoille.
Mausta jauhot suolalla ja mustapippurilla.
Sitten pyöritetään kananmunat jauhoissa..
Ja sen jälkeen kananmunassa..
Jonka jälkeen pyöritetään vielä korppujauhoissa..
Kun frittiöljy on tarpeeksi kuuma, laske munat varovasti kauhan kanssa paistumaan..
..ja paista kunnes ne ovat kauniin kullanruskeat.
Tässä menee noin 1-2 minuuttia.
Siirrä valmiit munat jäähtymään talouspyyhkeen päälle jolloin myös ylimääräinen öljy valuu pois.
Anna munien jäähtyä 10 min ja laita päälle pekoni-majoneesi ja siirrä jääkaappiin hetkeksi ennen tarjoilua jotta majoneesi hiukan jämähtää.
Koristele tuoreella persiljalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti