sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Nopeat toscaviinerit


Toscaviinerit

Nopeasti- hyvää- makeaa







Kun leivontasormia syyhyttää mutta mielellään helposti hyvää-teemalla näin sunnuntaina mielellään menisi ja kaapissa oleva  Lidlin puff pastry odotti seuraavaa muotoaan niin hetken kaappia kaiveltua keksin tehdä toscatäytteisiä lehtitaikinaviinereitä jotka kyllä vievät kielen mennessään!

Tarvitset:
1 pakkaus lehtitaikinaa 

Täyte:
100g voita sulatettuna
1 dl sokeria
2-3 dl mantelilastuja

Voiteluun:
1 kananmuna 

Sokerikuorrutus:
6-7 dl tomusokeria
3-5 rkl maitoa

Levitä taikina kevyesti jauhotetulle leivinalustalle.
Mittaa täytettä varten ainekset pieneen kattilaan ja kiehauta.
Levitä täyte tasaisesti koko taikinan päälle.


Kierrä taikina rullalle pituus suuntaisesti jotta saat pitkän taikinapötkön.

Leikkaa terävällä veitsellä noin 1 cm:n paksuisiksi paloiksi



Sivele reunat kevyesti kananmunalla


Paista 175 asteisessa uunissa n.15-20 min. 

Anna jäähtyä ennen kuorruttamista


Kuorrutusta varten mittaa tomusokeri kulhoon. 
Lisää maito varovasti lusikallinen kerrallaan ja sekoita samalla
Kuorrute saa koristelua varten olla notkeaa, helposti lusikasta valuvaa.
Mikäli kuorrute on liian paksua, lisää maitoa vähän kerrallaan
ja mikäli liian ohutta niin lisää tomuksokeria.
Valuta kuorrute lusikalla viinereiden päälle. Anna sokerin kuivahtaa ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti