Sivut

maanantai 27. helmikuuta 2017

Lämmin ruusukaalisalaatti



                                                                                                                
Ruusukaali eli brysselinkaali on ravitseva ja monipuolinen vihannes.
Se sisältää runsaasti C- ja K-vitamiinia ja sekä monia antioksidantteja.
Ruusukaali sisältää myös rikkiä joka poistaa epäpuhtauksia kehosta.
“Brysselinkaali” voidaan kypsentää monella eri tapaa, jokainen tapa on omanlaisensa ja tuo makua esiin omalla tapaa.

 Ruusukaali on loistava lisuke voimakkaanmakuisille liharuoille, kuten lampaalle, porolle ja riistalle. Syksyn metsästyskausi ajoittuukin juuri sopivasti ruusukaalin satokauteen, joten ruusukaalia kannattaa ehdottomasti kokeilla vaikkapa hirvipaistin kera.
                                                                                                       

  • 3-4 annosta
  •  30 min
Tarvitset:
 400 g ruusukaalia
pala purjon vihreää osaa
1 dl vettä
ripaus suolaa
1 rkl oliiviöljyä
3 rkl hyvää majoneesia
1 rkl Dijon sinappia
1 murskattu valkosipuli
2 rkl oliiviöljyä

Tee näin:


 Huuhtele ruusukaalit ja leikkaa niistä kannat. Tarvittaessa poista päällimmäiset lehdet. 
Halkaise suurimmat ruusukaalit ja jätä pienimmät kokonaisiksi. 
Pese ja suikaloi purjo. 

 

 Kiehauta kattilassa 1 dl vettä ja lisää joukkoon ruusukaalit.
Nosta kansi päälle. 
Höyrytä ruusukaaleja noin viisi minuuttia kunnes ne ovat puolikypsiä. 

 

Poista kansi ja anna kosteuden höyrystyä pois, anna ruusukaalien
  ottaa myös hieman väriä.
Ripottele joukkoon suolaa. 
Lisää purjosuikaleet ja loraus öljyä ja kääntele muutaman kerran. 
Nosta kattila syrjään liedeltä.
 

 Vatkaa kulhossa majoneesi, sinappi ja murskattu valkosipulinkynsi.
Ohenna kastike oliiviöljyllä.
Kaada lämmin ruusukaaliseos kastikkeen joukkoon ja kääntele tasaiseksi. 
Koristele halutessasi persiljalla.
Tarjoa lämpimänä.

Vinkki! 
Salaatin päälle sopii mainiosti esimerkiksi salaattijuusto murustettuna.
Lounaan tästä saa helposti paistamalla kylkeen vaikkapa kananmunan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti